Kropp og helse

Massasje i skolen og SFO/AKS

Massasje gir trening i å GI og å MOTTA og bevissthet rundt egne og andres grenser. Flere ulike elementer av sosial kompetanse og karakteregenskaper kan trenes via massasje.

Professor i fysiologi Kerstin Uvnas Moberg ved Karolinska Institutet i Stockholm har forsket på effektene av hormonet oxytocin. Oxytocin finnes både hos menn og kvinner, og kalles ofte for fred og ro hormonet. Forskning har vist at ved fredelig og positiv berøring, som for eksempel massasje, frigjøres oxytocin i blodet. Samtidig synker nivået av stresshormonet kortisol. De positive effektene av berøring oppleves både av den som masserer og den som blir massert.

Flere studier har vist at massasje har positiv effekt på adferd og sosiale ferdigheter blant annet fordi massasje er med på å forbedre barns relasjoner til hverandre. Barn som masserer blir mindre aggressive, mer konsentrerte og sosiale. Særlig de uroligste guttene i undersøkelsene viste seg å ha godt utbytte av massasjen.

Flere rapporter viser at bare noen minutter avslappende massasje letter innlæringen når det gjelder lesing, skriving og regning. Massasje viser seg å minske stress og barna blir roligere og mer tilfredse.

Når stressnivået stiger gir det lett usunne spenninger i kroppen. Touch Research Institute grunnlegger og direktør Tiffany Field, Ph.D er talsperson for de positive fordelene med massasje.

For mer informasjon sjekk:
Den man masserer slår man ikke
Drømmen om det gode
Børns Livskundskab
levevei.no – Barn og unge i balanse, intervju med Anne Sælebakke

Om forfatteren

Irene

Legg inn en kommentar

Klikk her for å legge inn en kommentar

Rapporter

Tilstanden i den digitale skolen Monitor 2016. Kommer ny rapport oktober 2019

Takk for ditt tips!

For at informasjonen på disse sidene skal bli best mulig, trenger vi din kunnskap og ditt engasjement!