Livsmestring

Kjør for livet – sterkere sammen

Kjør for livet er et tilpasset opplevelses– og fritidstilbud til barn og unge. Kjør for livet bruker motor og mekanikk som utgangspunkt for å gi barn og unge positive opplevelser, mestring og økt sosial kompetanse. I Kjør for livet får barn og unge være med på noe ekte og reelt. Alle får oppgaver, alle må bidra og alle er likeverdige medlemmer av teamet. Målet er å være inspirerende, samlende og ekte. Kjør for livet gir barn og unge inspirasjon, motivasjon og mot til å tro på seg selv og sin fremtid. Ved hjelp av felles interessefelt, opplever deltakerne samhold, samhandling, mestring og engasjement som fører til læring og utvikling.

Hovedmålgruppen er barn og unge i alderen 10-18, men Kjør for livet rekrutterer også inn eldre ungdom over 18 i enkelte klubber.
En klubb består av 5 ungdom og to faste voksne (teamsjef og veileder) som møtes én gang i uken til fast tid (18 -21). I klubben diskuteres 4 faste tema: livsstil, teambygging, sosial kompetanse og trafikksikkerhet i tillegg til hovedaktiviteten – som ungdommene er med på å bestemme selv. Aktiviteten kan være motorsportrelatert, men må ikke det. Kjør for livet har f.eks. hest som aktivitet i en av klubbene.
Kjør for livet etterstreber kjønnsbalanse i klubbene, men per dd. er ca 80% av deltakerne gutter.

Linker:
www.kjorforlivet.no

Om forfatteren

Irene

Legg inn en kommentar

Klikk her for å legge inn en kommentar

Kommende arrangementer

 1. Forskningskafe: Relasjonskompetanse og kunsten å bygge et godt læringsmiljø

  september 19 @ 18:00 - 21:00
 2. SMART festivalen 2019

  oktober 17 @ 09:00 - 20:00
 3. Østlandsk lærerstevne

  november 1 @ 08:00 - november 2 @ 17:00
 4. FNs internasjonale barnedag

  november 20

Takk for ditt tips!

For at informasjonen på disse sidene skal bli best mulig, trenger vi din kunnskap og ditt engasjement!