Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Tenkende skoler kurs: Hvordan kan vi hjelpe alle elever til å lære i dybden?

29. mars 2019

Arrangøren skriver:
«Målgruppe: Interesserte lærere og skoleledere i alle skoleslag og nivå.
Alle elever har potensial til å tenke og til å lære i dybden. Dybdelæring har ikke nødvendigvis med mer tid å gjøre, men hvordan vi bruker tida. På dette kurset vil du bli kjent med helt konkrete og morsomme tenkeverktøy som elevene kan ta i bruk for å lære & lære og å lære i dybden. Når nye læreplaner nå kommer, vil dette kurset gi aktuell kunnskap for alle lærere.
Kurset vil presentere følgende verktøy:
– Trappetrinn for dybdelæring
– Tenkevaner. Tenkevaner er et verktøy for å oppøve klok læringsatferd knyttet til læring. Atferden er rettet både mot dem selv og hverandre.
– Tenkekart. Gjennom Tenkekart vil elever bli bevisst hvilke tenkeprosesser som gjemmer seg i skoleoppgaver. De lærer å lære. Tenkningen deres blir synlig både for lærer og for hverandre.
– Tenkepørsmål. Tenkespørsmål er et sett med spørsmål som vil hjelpe elever til å bli bevisst hva dybdelæring er. Ulike typer spørsmål fremmer en utforskende og skapende innstilling til læring.

Kursholdere: Ellens Sjong, lektor i pedagogikk, fagansvarlig i Tenkende skoler Norge. Camilla Husemoen, adjunkt, SMART-trener og nasjonal trener i Tenkende skoler, driver av Nedre Bakstevold gård en alternativ opplæringsarena og ansatt i Aktiv i Re med Aktiv skolehverdag.
Pris: 900,Inkluderer kaffe og en enkel lunsj.
Inkluderer fagboka “På sporet av framtidens skole”, Hva kan vi lære fra tenkende skoler? og verktøyet Tenkespørsmål.»

Påmelding

Sted

Våle samfunnshus
Skaugveien 4
Våle, Norge

Arrangør

https://www.tenkende-skoler.no