Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette event har allerede funnet sted.

Oppmerksomt nærvær i samvær med barn og unge – Mindfulness og empati for bedre læringsmiljø i barnehage, skole og skolehelsetjeneste

17. oktober 2017 @ 09:30 - 17. april 2018 @ 16:30

Arrangøren skriver:

«Oppmerksomt nærvær i arbeid med barn er selve grunnlaget for barns opplevelse av trygghet og samhørighet, for et godt lærings- og utviklingsmiljø.

Mindfulness, på norsk oppmerksomt nærvær, er å øve seg i være tilstede med virkeligheten slik den er, her og nå. Det skaper pusterom, virker stressreduserende og bidrar til å utvide handlingsrepertoaret for å takle det som oppstår.

Gjennom opplæringen vil du få en grundig innføring og trening i oppmerksomt nærvær. Målet er å styrke og utvikle evne til empati i forhold til seg selv og andre. Slik kan du lære å mestre stress, regulere følelser og egne reaksjoner i møte med andre, og lære anerkjennende og oppmerskom kommunikasjon.

Å øve seg i oppmerksomt nærvær er erfaringsbasert læring. Regelmessig trening styrker våre iboende ressurser for oppmerksomhet, selvregulering og empati.
Barn og unge kan ha nytte av trening i mindfulness. Forskning viser imidlertid at de voksne må begynne med seg selv for å kunne støtte barn i oppmerksomt nærvær.

Kurset gir en grundig innføring i oppmerksomt nærvær/mindfulness. Undervisningen består av teori og praktiske øvelser, dialog og refleksjon. Det blir hjemmeoppgaver knyttet til å øve seg i mindfulness i hverdagen. Forhåndskunnskaper i mindfulness er ikke nødvendig.

Du lærer om
Du vil styrke og utvikle din evne til nærvær og empati, både i forhold til deg selv og andre
Fokus på mestring av stress og regulering av følelser,
Anerkjennende og oppmerksom kommunikasjon
På siste del av kurset blir det mulighet for å trene på å lede øvelser

Kurset gjennomføres med seks samlinger fra oktober 2017 til april 2018.

Samlingersdatoer:
Tirsdag 17. oktober 2017
Fredag/lørdag 17. – 18. november
Mandag 8. januar 2018
Fredag/lørdag 9. – 10. februar
Onsdag 14. mars
Tirsdag 17. april»

Sted

RBUP Øst og Sør, Gullhaugveien 1-3, Oslo.

Arrangør

RBUP Øst og Sør