
- Dette arrangement har allerede funnet sted.
Learning Festival 2019 – #Give Life to Education #Learning together #Living together
25. april 2019 @ 08:00 - 26. april 2019 @ 17:00

Arrangøren skriver:
«Konferansens utfordring:
Ved å dele erfaringer og ideer kan vi samskape et nytt syn på skole der elever er motivert og inspirert, relasjoner blomstrer, læringen er effektiv, innovasjonen går kontinuerlig og det er et nært forhold mellom skolene og omgivelsene rundt? Kan vi skape konkrete eksempler og finne realistiske måter å nå disse målene?
Gi liv til utdanning. Lære sammen, leve sammen.
Du er invitert til å dele, lære og skape på en konferanse viet til å se og inspirere framtidens utdanning for ungdom
Vertskap: UngInvest AIB, Taos institutt, NTNU.
Vi får blant andre besøk av professor David Giles fra New Zealand. Han har jobbet med styrkebasert skoleutvikling i New Zealand og i Australia siden 2003. Nå er han professor ved Flindern Universitet. I tillegg kommer professor Kenneth Gergen, fra TAO institutt, kjent for sitt omfattende samfunnsarbeid innen både psykiatri, skole og ledelse. I tillegg kommer den nye fylkesdirektøren for kompetanse i Viken, Solveig Helene Olsen m fl.
Dere melder dere på konferansen til Ingjerd.Laugerud.Castellan@bfk.no. Dere får faktura som betales til UngInvest AIB. Hotellet booker dere selv og betaler direkte til hotellet. Mer informasjon om dette finner dere på websiden.
Vi håper dere finner tid til å delta, og gleder oss til å se dere. Fra UngInvest AIB møter både unge og eldre læringskolleger som bidrar med innlegg og læringsprosesser sammen med professor Ottar Ness fra NTNU. Vi håper å få besøk av Kunnskapsministeren, og ønsker å gi han et innblikk i hvilke samskapende prosesser som kan realisere dybdelæring, medborgerskap og livsmestring.
Vi vet at:
Lærere og skoleledere entusiastisk vier seg til å tilrettelegge for rike og effektive læringserfaringer.
Foreldre, myndigheter og aktive medborgere investerer for å skape best mulig utdanning.
Og på tross av dette:
Elever er sjeldent entusiastiske i forhold til skolen, de kjeder seg ofte og viser motstand mot den.
Elever finner ikke deres interesseområder representert i lærerplanen.
Eksamener og karakterer skaper stress og frykt.
Elever som gjør det dårlig blir fremmedgjort og dropper ut.
Konkurransen segregerer elevene.
Mange elever er ikke på skolen i det hele tatt.
Det er mye mobbing og dette skaper fryktkultur.
Detaljstyring fra toppen stopper innovativ undervisning.
Tradisjonelle fag gir liten plass til aktuelle sosiale forhold.
Deltakerne:
Selv om konferansen vil bli spesielt relevant for utdanningspersonal, inkludert lærere, administratorer og akademikere er invitasjonen helt åpen. Erfaringene og innsikten til beslutningstakere, foreldre og våre elever/studenter er helt uvurderlig. Internasjonalt anerkjente forelesere blir invitert å dele kunnskap og visdom.
Siden 2011 har UngInvest AIB hatt en samarbeidsavtale med Kronprinsparets fond i Norge. Fra 2016 har UngInvest AIB hatt støtte fra Egmontfondene i Danmark. Deres støtte gjør oss i stand til å invitere til denne konferansen sammen med våre yngre læringskollegaer. De vil ta aktiv del i konferansen og delta på workshops og lignende.
Høsten 2017 ble UngInvest AIB valgt ut som en av tre norske changemaker skoler i Norge og alle i Ashokas verdensomspennende nettverk er invitert.»