Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Boklansering «LIVSMESTRING I SKOLEN. Et relasjonelt perspektiv» og miniseminar

28. august 2018 @ 18:00 - 20:00

Arrangøren skriver:

«Boklansering for «LIVSMESTRING I SKOLEN. Et relasjonelt perspektiv» og miniseminar om temaene boken tar opp. Bidragsytere, i tillegg til forfatteren, er Ingrid Lund, Arild Bjørndal og Michael de Vibe.

LIVSMESTRING I SKOLEN setter læreplanens tverrfaglige tema Folkehelse og livsmestring inn i et relasjonelt perspektiv, med utgangspunkt i lærer–elev-relasjonen. Den tar opp grunnleggende livsmestringstemaer som evnen til å være i kontakt med seg selv og med andre, utvikle empati og samhørighet, samarbeide og bidra til fellesskapet. I skolen utvikler elevene livsmestringskompetanse i samspill med trygge lærere og andre fagpersoner, og gjerne ved hjelp av oppmerksomt nærvær – mindfulness.

En slik innfallsvinkel til livsmestring bygger på lærerens relasjonskompetanse, et grunnleggende kompetanseområde i profesjonsutøvelsen. På bakgrunn av erfaring, teori og forskning viser forfatteren hvordan det er mulig å styrke og utvikle hele spekteret av den relasjonelle kompetansen. Oppmerksomt nærvær er en hensiktsmessig og forskningsbasert tilnærming, og treningen bør starte allerede i lærerutdanningen.

Boken er praktisk rettet. Den gir konkrete verktøy både til trening av relasjonskompetanse, og til arbeidet med livsmestring og helse i skolen. Målgruppene er lærerstudenter, lærerutdannere og lærere. Boka er også aktuell for spesialpedagoger, veiledere, skoleledere og helsesøstre, og andre som arbeider med barn og unge, eller som er interesserte i temaet.»

Arrangør

Livsmestring i skolen. Et relasjonelt perspektiv
Vis Arrangør nettside

Sted

RBUP, Regionsenter for barn og unges psykiske helse
Gullhaugveien 1-3
Nydalen - Oslo, Norge
+ Google-kart