Livsmestring

Character Lab

I følge Character Lab er det nå overveldende vitenskapelige bevis på at karakterstyrker er like viktige som IQ og sosioøkonomisk status til akademisk prestasjon og trivsel. De mener at selv om karakterstyrker er kjent for å være formbare, er det overraskende lite kjent hvordan man kan utvikle dem bevisst.

I følge Aristoteles refererer «karakter» til alle intensjoner og handlinger som både individet og samfunnet har nytte av. Character Lab sin drøm er at alle barn blomstrer personlig og har en positiv innflytelse på verden. Dette mener Character Lab krever karakterstyrker av tre slag: mellommenneskelige styrker som takknemlighet, som muliggjør harmoniske forhold til andre mennesker; Intrapersonelle styrker som grit og selvkontroll, som muliggjør prestasjon; Og intellektuelle styrker som nysgjerrighet, noe som gjør det mulig for et fruktbar og fritt liv i sinnet.

Character Lab sitt team av forskere og lærere utvikler strategier og praksis som bygger karakteregenskaper ved bl.a. å oversette vitenskapelig innsikt til pedagogiske verktøy.

De har for eksempel utviklet

  • Se sammenhenger som linker personlige interesser med skolearbeid for å øke motivasjon og innsats.
  • Ekspert praksis som hjelper elevene til å utvikle seg gradvis mot mestring.

Om forfatteren

Irene

Legg inn en kommentar

Klikk her for å legge inn en kommentar

Rapporter

Tilstanden i den digitale skolen Monitor 2016. Kommer ny rapport oktober 2019

Takk for ditt tips!

For at informasjonen på disse sidene skal bli best mulig, trenger vi din kunnskap og ditt engasjement!