Læringsglede

Carina Harsund – holistisk pedagogikk


Warning: A non-numeric value encountered in /home/customer/www/oppvekstportalen.no/public_html/wp-content/themes/herald/core/template-functions.php on line 193

Carina Harsund er eneste spesialist i Norge innen tema holistisk pedagogikk. Hun er utdannet faglærer med en mastergrad i pedagogikk, samt årsenhet i spesialpedagogikk.

I 2003 fattet hun interesse for begrepet «holisme» og holistisk vitenskap, og i prosessen kom hun over begrepet «holistic education». Som pedagog og lærer ledet dette til en storstilt søken etter forskningslitteratur om tema, som endte med en masteroppgave om holistisk pedagogikk versus allmenn pedagogikk, i 2013. Siden da har hun opprettet en blogg og facebook side, som i dag bærer navnet Forbundet for Holistisk Pedagogikk.

Motivasjonen bak opprettelse av et forbund kom i forbindelse med at en foreldregruppe ved Hurdal Økolandsby tok kontakt med henne, i ønske om å opprette en grendeskole på holistisk pedagogisk grunn. Hun inngikk et samarbeid med dem i prosessen om en friskolesøknad. Denne prosessen er fremdeles pågående og målet er å få opprettet den første holistisk pedagogiske friskolen i Norge i Hurdal.

Foruten å støtte opp om dette arbeidet, ønsker hun å formidle om holistisk pedagogikk til alle som er interessert. Hun har siden 1998 arbeidet som kursholder, pedagog, faglærer, kontaktlærer og spesialpedagog, ved ulike private og offentlige skoler og institusjoner både innenlands og utenlands. I dag arbeider hun som spesialpedagog ved voksenopplæringen i Kristiansand kommune.

Carina Harsund ønsker å komme i kontakt med andre som skulle ha lyst til å opprette en friskole i lys av holistisk pedagogikk. Hun holder også kurs og foredrag om holistisk pedagogikk for de som ønsker.

Om forfatteren

Irene

Legg inn en kommentar

Klikk her for å legge inn en kommentar

Rapporter

Tilstanden i den digitale skolen Monitor 2016. Kommer ny rapport oktober 2019

Takk for ditt tips!

For at informasjonen på disse sidene skal bli best mulig, trenger vi din kunnskap og ditt engasjement!