Leap Learning (etablert i 2015 under navnet Alphabet King) bruker læringsteknologi for å hjelpe barn å lære å lese, skrive og regne uansett hvem eller hvor de er i verden. Det er en skalerbar løsning på utdanningsproblemet for grunnopplæring i utviklingsland, og appene brukes også av skoler i Norge. Dette gjøres ved bruk av konseptet Leap Learning Labs som kombinerer bruken av 200 spesialutviklede apper med konkrete fysiske oppgaver. Disse er tilpasset i ulike nivåer og temaer. De inkluderer en test funksjon som gir oversikt over eleven sin utvikling.
Løsningen gjør at barna får lære i sitt tempo, på sitt nivå, og at de får føle mestring. Konseptet kan brukes både med og uten kvalifiserte lærer, og fungerer også uten internettilgang, noe som er viktig for mange brukergrupper. Løsningen er et komplett digital og fysisk læringssystem som kan brukes av både skoler, hjelpeorganisasjoner, myndigheter og privatpersoner som vil benytte seg av muligheten for hjemmeundervisning. Leap Learning er i bruk i 12 land, blant annet Uganda, Gambia, Somalia og India, og utvider til flere land i februar 2018. Løsningen brukes også av rundt 200 skoler i Norge, og de norske appene hadde mer enn 80 000 nedlastninger på App Store i 2017. www.leaplearning.no
I samarbeid med Hydro har Leap Learning kjørt prosjekt i både India og Brasil, der appene blir tilpasset etter formålet med undervisningen. I tillegg har Leap Learning to prosjekter i Somalia med Redd Barna og kjører et prosjekt i samarbeid med Utdanningsdepartementet i Gambia.
Nominert til gründerpris
Marit Linnebo Olderheim er gründer og daglig leder av Leap Learning og en av tre nominerte til årets kvinnelige gründer av Innovasjon Norge 2018. Hun uttaler til Dagens Næringsliv: «Det må være inntjening i dette for å gi bærekraft til å kunne skalere stort, som alltid har vært målet.»
Legg inn en kommentar