Geitmyras visjon: Vi skal bidra til at så mange barn og unge som mulig blir glade i mat som gjør dem godt!
Historien om Geitmyra matkultursenter for barn begynte i 2009 med at Andreas Viestad tilfeldigvis kom forbi gården. Beliggenheten midt mellom øst og vest i byen og nærheten til Geitmyra skolehager fikk han til å tenke at dette ville vært et ideelt sted å lære barn fra Oslo og omegn om hva mat egentlig er og hvordan man dyrker og tilbereder den. Gården tilhører Kulturetaten i Oslo kommune og Andreas kontaktet dem med forespørsel om leie. Dette første til at Kulturetaten besluttet at et matkultursenter for barn kunne være en bra måte å bruke eiendommen på, og de utlyste en åpen konseptkonkurranse. Flere interessenter meldte seg, men Andreas’ forslag til konsept vant. Andreas Viestad opprettet stiftelsen Geitmyra matkultursenter for barn som driver matkultursenteret. Dette er en ikke-kommersiell stiftelse.
Kilde: geitmyra.no
Geitmyra har blant annet:
- Opplysningstjeneste for mat og dyrking
- Læringsressurser
- Hospitering for mat og helselærere
- Kurskalender
Legg inn en kommentar